• Kurumsal
  • Haberler
  • Bilgi Deposu
  • Referanslar
  • Sertifikalar
  • İletişim
  • Ürününü Bul

Emprenyeli Kereste

Emprenyeli Kereste
Anasayfa   >   Bilgi Deposu  >  Emprenyeli Kereste

Emprenyeli Kereste

Emprenyeli Kereste

Dış mekanlarda kullanılan kerestelere uygulanan bir yöntem olan Emprenye işlemi ile keresteye emdirilen yada sürülen kimyasal madde kereste dayanımını artırmaktadır. Emprenyeli kereste için her zaman ilk verilen örnek yıllarca en zor şartlar altında direncini koruyan ray keresteleri gelmektedir.Emprenyeli Kereste üretebilmek için  Ayous KeresteIroko Kereste, Meşe KeresteKayın Kereste baştra olmak üzere birçok kereste türüne Emprenye uygulanması sağlanmaktadır. 

Keresteye Emprenye uygulaması ise emdirme yöntemi, daldırma yöntemi yada fırça ile boyama yöntemi ile yaılmaktadır. Her Emprenye uygulamasının farklı avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. emdirme ile yapılan Emprenye işlemi neticesinde elde edilen Emprenyeli kereste dış ortamlara karşı çok daha dayanıklıdır. 

Emprenyeli kereste,  yapısında bulunan Emprenye adlı kimyasal nedeniyle kerestenin dış mekanlarda dayanımı artmaktadır ancak Emprenyeli kerestenin yanması yada yakılması sonucu Emprenye adlı kimyasal bileşik su yada toprağa karışmakta ve çevre açısından istenmeyen durumlar oluşturmaktadır. Bu nedenle Emprenyeli kereste kullanımı konusunda ateşle temasa dikkat edilmesi gerekir. 

Emprenyeli kereste, küf mantar oluşumuna müsade etmeyen kimyasal sayesinde ahşap malzemenin en büyük düşmanı olan su, küf mantar oluşumu gibi yıpratıcılara karşı olan zaafiyeti ortadan kaldırır.

Birçok kereste satıcısı kullanım alanı dış mekan oılacaksa emprenyeli kereste kullanımını şiddetle tavsiye eder. Birçoğumuzda dış mekanda çürüyen görselliğini kaybeden ahşap malzemeye tanık olmuşuzdur. Emprenye bu duruma karşı ahşap malzemelerin can kurtaranı olarak ortaya çıkmaktadır. Fiyat açısından ilk satın almada deavantajlı gibi görünen emprenye kullanım süresini uzattığını hesap ederseniz fiyat avantajı sağlamaktadır. Kullanım yılı / fiyat olarak bakarsanız bu detayı daha net görebilirsiniz. Ayrıca dekoratif görsellik açısından da çok daha uzun süre kayıp yaşatmayacaktır. Ağacın yapısı bu kimyasal sayesinde neredeyse dış ortamdan tamamen izole edilmektedir. 

Dış mekanlarda kullanılacak her çeşit kereste emrenyeli olarak kullanılsı her zaman tavsiye edilmektedir. Özellikle rutubetli ortamlar için emprenyeli kereste şarttır, hatta iç mekanlarda da emrenyeli kereste kullanımı kullanım ömrünü uzattığından ilk etapta maliyet oluşturuyor gibi görünse de kullanım ömrü açısından daha avantajlı hale gelmektedir. 

Bahsedilen avantajların sağlanması için ağaç yapısına uygun emprenyeleme işlemi yeteri kadar kimyasal malzeme kullanılarak yapılmalıdır. Bazı ağaç yapısı emdirme bazıları ise fırça ile uygulamaya daha uygun olabilir. Bu uygulama şekli malzemeye ihtiyaç duyulan tedarik süresi ile orantılı da olabilir.

Bu konuda Kuruoğlu Kerestecilik her zaman en doğru koruma işlemlerini yapmayı prensip edinmiştir. 

Emprenyeli Kereste
Daha detaylı mı bilgi istiyorsunuz?

Bizimle iletişim bilgilerimizi kullanarak iletişime geçebilirsiniz.

T: +90 0 (212) 295 55 31-32 / +90 0 (212) 295 35 37
M: info@kuruoglukerestecilik.com.tr
veya iletişim sayfamızı ziyaret edin.